środa, 26 lutego 2014

EGIPSKA MASECZKA DO TWARZY

Trzy tysiące lat przed naszą erą Egipcjanki, którym zdarzało się mieć kłopoty z cerą, nakładały na swe piękne oblicza- w ramach upiększających kuracji-maseczkę składającą się z ubitych jaj strusia, oliwy z oliwek, mąki, soli morskiej i mleka. Znalezienie jaj strusich może być dość kłopotliwe, ale przecież pozostałe surowce znajdziemy w naszej kuchni! Wypróbuj ten przepis a przywitasz gładką i miękką skórę;)







Składniki
jajko
pół łyżeczki oliwy z oliwek
ćwierć łyżeczki soli morskiej
łyżeczka pełnotłustego mleka

Jak przyrządzić?
Mieszaj wszystkie składniki tak długo, aż uzyskasz gładką, jednorodną kremowa konsystencję. 

Jak stosować?
Nałóż maseczkę na twarz i szyję, a następnie równomiernie rozprowadź. Pozostaw na 15 minut. Na koniec opłucz skórę chłodną wodą i wytrzyj do sucha.

przepis pochodzi z książki Janice Cox "Pielęgnacja urody przez cały rok"