BATON BOUNTY
Składniki
- 400 g wiórek kokosowych
- 7 płaskich łyżek cukru
- 200 ml śmietanki 30%
- 5-7 tabliczek czekolady
- 100 g masła
- kilka kropel zapachu waniliowego, bądź cukier waniliowy
- Wsypujemy wiórki do miski.
- W kąpieli wodnej rozpuszczamy 2-3 tabliczki czekolady
- Do osobnego garnka wlewamy kremówkę, dodajemy cukier, masło i zapach. Podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się składników.
- Gorące wlewamy do wiórek i mieszamy. Blaszki wykładamy folią spożywczą i wykładamy mieszaninę wiórek. Należy to dobrze ucisnąć i wyrównać. Zalewamy to rozpuszczoną czekoladą i wstawiamy do lodówki, aż baton zastygnie.
- Jak nasz bounty jest już zimny i gotowy rozpuszczamy 3-4 tabliczki czekolady. Wyjmujemy go z blaszki, zdejmujemy folię i smarujemy czekoladą.
- Ponownie wkładamy do lodówki na ok godzinę lub więcej, jeżeli doczeka ;) Smacznego!