środa, 27 maja 2015

KANDYZOWANY IMBIR DLA STUDENTÓW

Działanie:
Poprawia zdolność zapamiętywania
Usprawnia ukrwienie mózgu


Składniki:
  • 450 g świeżego imbiru
  • 5 szklanek wody
  • 450 g cukru


Sposób wykonania:
  1. Imbir obierz ze skórki.
  2. pokrój na plastry.
  3. Zalej 5 szkl. wody
  4. Gotuj 30 minut.
  5. Odcedź(zachowaj 1/4 odwaru)
  6. Rozłóż imbir na patelni
  7. Dosyp cukier.
  8. Dolej zostawiony odwar.
  9. Doprowadź do wrzenia
  10. Trzymaj na małym ogniu przez 15 min.
  11. Nie zapomnij mieszać.
  12. Wystudź.
  13. Odłóż na 6 godzin.
  14. Posyp cukrem.