MASECZKA TWAROGOWO-BANANOWA
Składniki
1/2 dojrzałego banana
2 łyżki tłustego lub półtustego twarogu
łyżeczka soku z cytryny
Jak przyrządzić:
Banana rozgnieść widelcem, wymieszać z sokiem i twarożkiem.
Jak stosować:
Nałożyć maseczkę grubo na twarz, zostawić na 15min. Spłukać letnią wodą.
BANANOWA MASECZKA NA DEKOLD
Banany wraz z oliwą z oliwek głęboko nawilżają i odżywiają skórę, dzięki czemu jest ona gładka i lśniąca.
Bardzo dojrzały banan
2 łyżki oliwy z oliwek
Jak przyrządzić?
Banana rozgnieść widelcem, rozetrzeć z oliwą na gładką pastę.
Jak stosować?
Grubą warstwę bananowej papki rozprowadzić na twarzy, szyi i dekolcie. Przykryć papierowymi chusteczkami, na to nałożyć ogrzany, wilgotny ręcznik. Po mniej więcej godzinie spłukać maseczkę ciepłą wodą.
Przepis pochodzi z książki Heike Helen Rech "Kosmetyki naturalne"