sobota, 16 listopada 2013

MIODOWA MASECZKA Z DROŻDŻAMI




Składniki
Łyżeczka miodu
1/2 kostki świeżych drożdży ok 20g
2 łyżki oliwy z oliwek

Jak przyrządzić:
Oliwę podgrzać w kąpieli wodnej lub mikrofali na kilka sekund. Zdjąć z ognia. W ciepłej oliwie rozpuścić miód. Drożdże dokładnie rozkruszyć. Wszystkie składniki utrzeć na niezbyt gęstą pastę.

Jak stosować
Maseczkę równomiernie nałożyć na twarz, zostawić do wyschnięcia. Jeśli masz podrażnioną i zaczerwienioną skórę, spłucz maskę wodą(przy skórze mocno przesuszonej woda powinna być ciepła). Jeśli nie, możesz wzmocnić działanie maseczki, ścierając ją z twarzy po wysuszeniu tak jak peeling. Zabieg można powtarzać najwyżej 2 razy w tygodniu.

Przepis pochodzi z książki Heike Helen Rech "Kosmetyki naturalne"