czwartek, 13 lutego 2014

CZEKOLADOWY BŁYSZCZYK DO UST

Któż z nas nie lubi czekolady? Może tym razem skusicie się na czekoladowy błyszczyk? Ma lekko słodkawy smak i w sam raz nadaje się na walentynkowy lub inny romantyczny wieczór.




Składniki
półtorej łyżeczki tartego masła kakaowego
pół łyżeczki oleju kokosowego
kilka kropli witaminy E
ćwierć łyżeczki startej czekolady lub czekolady w proszku

Jak przyrządzić?
W garnku w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej delikatnie podgrzewaj, mieszając, masło kakaowe, olej kokosowy i witaminę E, tak aby wszystkie składniki całkowicie się rozpuściły. Dodać czekoladę i mieszaj do rozpuszczenia się półproduktów. Wlej błyszczyk do zdezynfekowanego pojemniczka i pozostaw do wyschnięcia.



przepis pochodzi z książki Janice Cox "Pielęgnacja urody przez cały rok"