SOKI NA OKRES JESIENNO-ZIMOWY
Sok z pomidora, marchwi, selera i limonki
- 2 średnie pomidory
- 1 obrana limonka
- 1 duża marchew
- 2 łodygi selera naciowego
- 4 obrane pomarańcze
- 2 średniej wielkości marchewki
- 3 średniej wielkości buraki
Kwaskowy sok jabłkowo-burakowy
Sok jabłkowo-burakowy
- 2 jabłka
- 1 średniej wielkości burak
- 1 pomarańcza, bez skórki
- 3 marchwie
Sok z pomarańczy, imbiru, selera i słodkich ziemniaków
- 4 obrane pomarańcze
- 2,5 cm kawałek imbiru
- 4 łodygi selera
- 1 mały słodki ziemniak, obrany i przepołowiony
Sok z pasternaku, selera i gruszki
- 2 pasternaki
- 4 łodygi selera
- 4 średniej wielkości gruszki
Sok warzywny czerwony
- 3 średniej wielkości pomidory
- 2 małe czerwone papryki
- 4 pęczki pietruszki
- 3 marchewki
Sok z jeżyn, grejpfruta i gruszki.
- 250g jeżyn
- 2 obrane grejpfruty
- 3 dojrzałe gruszki
niektóre przepisy pochodzą ze strony eujuicers.com