czwartek, 23 października 2014

SOKI NA OKRES JESIENNO-ZIMOWY

Sok z pomidora, marchwi, selera i limonki

  • 2 średnie pomidory
  • 1 obrana limonka
  • 1 duża marchew
  • 2 łodygi selera naciowego
Sok z pomarańczy, marchwi i buraka
  • 4 obrane pomarańcze
  • 2 średniej wielkości marchewki
  • 3 średniej wielkości buraki

Kwaskowy sok jabłkowo-burakowy

  • 2 jabłka
  • ½ buraka
  • ½ cytryny
Sok jabłkowo-burakowy
  • 2 jabłka
  • 1 średniej wielkości burak 
  • 1 pomarańcza, bez skórki
  • 3 marchwie 

Sok z pomarańczy, imbiru, selera i słodkich ziemniaków

  • 4 obrane pomarańcze
  • 2,5 cm kawałek imbiru
  • 4 łodygi selera
  • 1 mały słodki ziemniak, obrany i przepołowiony

Sok z pasternaku, selera i gruszki

  • 2 pasternaki
  • 4 łodygi selera
  • 4 średniej wielkości gruszki
Sok warzywny czerwony
  • 3 średniej wielkości pomidory
  • 2 małe czerwone papryki
  • 4 pęczki pietruszki
  • 3 marchewki

Sok z jeżyn, grejpfruta i gruszki.

  • 250g jeżyn
  • 2 obrane grejpfruty
  • 3 dojrzałe gruszki
niektóre przepisy pochodzą ze strony eujuicers.com